Mi kell ahhoz, hogy a képeink igazán jók legyenek?

Talán az az oka, hogy a digitális világ egyre jobban összefonódik a mindennapi életünkkel, talán a különböző kütyük birtoklásának és használatának az élvezete miatt, de kétségtelenül, nap mint nap egyre több fotó készül a Földön. Ha belegondolunk, hogy 30 évvel ezelőtt milyen lehetőségek voltak fényképek készítésére (tekerős és automata filmes fényképezőgépek 2A-s elemekkel), külön várni kellett a képek előhívására, ma pedig több kamera van egy kirándulócsoport okostelefonjain, mint amennyi egy filmstúdióban volt korábban, akkor viszont egyértelműen látszik, hogy az imént felsorolt lehetséges okok mindegyikének szerepe van a fényképek térhódításában. Jogosan tesszük fel a kérdést: mi kell ahhoz, hogy a képeink igazán jók legyenek?

Minden örömteli pillanatunkat meg szeretnénk örökíteni, hogy később nosztalgiával tekinthessünk a róluk készült tökéletes képekre. Családi fotók karácsonykor, szerelmespárok képei Valentin-napon, önmagunkról készült képek egy online profilhoz, vagy akár egy társkeresőre. Az igény megnövekedésével a profi fotózás szakmája is virágzik, egyre többen lépnek át a hobbifotózásból a professzionális szintre. De lássuk, vajon mi kell ahhoz, hogy a képeink igazán jók legyenek?

Hogyan lesznek igazán jók a fotók?

Nem férhet kétség hozzá, hogy képeink igazán jók legyenek, szükség van egy jó fotósra és a megfelelő fotóalanyra.

A jó fotós jó technikával, megfelelő fényképezővel, objektívvel stb. dolgozik. Kell továbbá hozzá megfelelő környezet és megvilágítás. Stúdiófotózásnál a díszlet, természetben történő fotózásnál pedig maga a természet – fák, virágok, sziklák; és ami a fényt adja: lámpák, ernyők, illetve maga a Nap.

Ami pedig a fotóalanyokat illeti, szintén több út van a legjobb képekhez. A ruhaválaszték, a stylistok vagy a saját fantáziánk, ízlésünk. A smink is fontos, hogy legjobb formánkat hozzuk. A kínálat kozmetikumokból itt is bőséges, napjainkban egyre inkább a természetes kozmetikumok hívei is megtalálják számításukat. A természetes alapanyagokból készült sminkek éppolyan hatásosak, jók, mint a hasonló mesterművek, számos árnyalattal operálhatunk mi magunk vagy a sminkünk is.

Ha mindezek megvannak, szinte garantálni lehet a sikert, a gondosan megkomponált, minőségi képeink egész életünkre gazdag emlékeket fognak idézni.

Kommentálj

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

arcápolási rutin
C-vitaminos arckrém
Hogyan vasaljuk a hajat anélkül, hogy károsítanánk?

"" felkerült a kívánságlistára