Hogyan vasaljuk a hajat anélkül, hogy károsítanánk?

Napjainkban többféle eszköz is a rendelkezésünkre áll, melyekkel megformázhatjuk a hajunkat, de ezek az eljárások megfelelő előkészületeket igényelnek, akárcsak a gépjárművédelem tekintetében a polírozás.

A hajegyenesítés népszerű hajformázási technika a nők körében, de a túlzott hőhatás hajkárosodáshoz, töredezett hajvégekhez és hajtöredezéshez vezethet. A megfelelő technikával, hajápolóval és eszközökkel azonban úgy is kiegyenesíthetjük a hajat, hogy nem okozunk kárt. Nézzünk néhány tippet, a problémák elkerülése érdekében.

Az első fontos lépés, hogy kiválasszuk a hajtípusunknak és hajszerkezetünknek megfelelő hajvasalót. A különböző típusú hajegyenesítők közé tartozik a kerámia, a turmalin és a titán. A kerámia hajegyenesítők a legtöbb hajtípushoz kiválóak, míg a turmalin vagy a titán a vastagabb hajúaknak válik előnyére.

Ha a hajunkat megfelelően előkészítjük kiegyenesítés előtt, az segíthet a károsodás minimalizálásában. Az is nagyon fontos, hogy a hajtípusunknak megfelelő természetes sampon segítségével mossuk meg a hajunkat és ne feledkezzünk meg a kondicionáló termékekről sem. Egyenesítés előtt okvetlen alkalmazzunk hővédő szert, ezáltal elkerülhetjük a hőkárosodást és győződjünk meg arról is, hogy hajunk teljesen száraz-e.

A hőhatás minimalizálása érdekében egyenesítsük a hajunkat szakaszosan, ehhez szerezzünk be hajcsipeszt, amivel könnyen tincsekre bonthatjuk. Kezdjük az alsó réteggel és fokozatosan haladjunk felfelé. Ez a technika biztosítja, hogy minden hajszakasz egyenletesen váljon egyenessé, ráadásul a hőkárosodásnak is kisebb az esélye.

Amennyiben gyengébb vagy sérült a hajunk, akkor a vasalást végezzük alacsonyabb hőfokon. Magasabb hőfokra abban az esetben állítsuk a készüléket, ha durva és sűrű hajról van szó.

A különböző hajszerkezetek egymástól eltérő kiegyenesítési technikákat igényelnek, de a legfontosabb, hogy formázás előtt okvetlen fésüljük át alaposan. A göndör és hullámos hajhoz a hajlított szélű hajvasalók bizonyulnak a legideálisabbnak.

Kommentálj

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

arcápolási rutin
C-vitaminos arckrém

"" felkerült a kívánságlistára