Arcápolási rutin

ezt tedd az arcoddal, hogy hosszú évekig megőrizd fiatalságod

Az arcápolási rutin egy viszonylag egyszerű folyamat, mégis sokan ódzkodnak tőle, vagy nem építik be ténylegesen a mindennapjaikba. Pedig a titok a rendszerességben rejlik, azaz igazi hatást csak akkor érhetünk el, ha tényleg minden nap elvégezzük a szükséges teendőket. Az egész procedúra nem tart tovább egy alapos fogmosás idejénél, viszont nagyban hozzájárul ahhoz, hogy bőrünk hosszú ideig megőrizze a frissességét, feszességét és tisztaságát, akár az irigyelt amerikai sztároknál láthatjuk.

A rutint mindig az alapos tisztítással kell indítani, ami nélkül a további lépések szinte mit sem érnek. Ez hozzásegít ahhoz, hogy a bőr fel tudja venni azokat a tápanyagokat, amelyek a többi kozmetikummal kerülnek rá. A smink eltávolítása is része ennek, hiszen az alapozók és egyéb termékek könnyen eltömítik a pórusokat. Sminkeltávolítók esetében fontos, hogy mindenki a bőrének típusának megfelelőt válasszon: zsírosabb felület esetén a hagyományos gél alapúak, szárazabb arcra pedig tejes, vagy olajat tartalmazót érdemes használni. A művelet végén pedig arcvízzel szükséges elvégezni a tisztítás utolsó lépését, majd rátérhetünk a következő lépésekre.

Tápanyagok felvitele arcápolási rutin során

A megfelelő tisztítást mindig a bőrradírral történő kezelés követi. Ez segít abban, hogy az elhalt hámsejtek eltávolításra kerüljenek, javul a véráram ellátása, valamint elősegíti az arcbőr regenerálódását. Enyhén nedves bőrön kell finoman radírozni a kozmetikummal, majd alapos, bő vízzel leöblíteni.

Sokan úgy gondolják, hogy az arcpakolás elegendő a szépségápoláshoz, azonban ez pusztán egy – és nem az utolsó – mozzanata annak. A pakolás segít a megfelelő tápanyagokat a bőrbe juttatni, illetve hozzájárul annak feszességének megőrzéséhez.

Az igazán jó eredmények elérése érdekében ezt a lépést az arcszérum felvitele követi, amely szerkezeténél fogva lazább a krémeknél, így sokkal mélyebben be tud hatolni a bőrbe. Gyakorlatilag ez a kozmetikum felerősíti az arckrémek erejét, így azok sokkal jobban ki tudják fejteni pozitív hatásukat.

Végezetül jöhet az arcbőrének megfelelő krém. Amennyiben a bőr zsíros, úgynevezett mattitót kell alkalmazni, száraz esetén nyugtató típusút, míg az idősebbek értelemszerűen ránctalanító krémmel fejezzék be az arcápolási rutint. Ez segíti a bőr hidratálását, valamint bizonyos fajták hozzájárulnak a különféle bőrproblémák enyhítéséhez is. Fontos, hogy létezik éjszakai és nappali arckrém is, így mindig a napszak szerintit célszerű választani.

Kommentálj

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

C-vitaminos arckrém
Hogyan vasaljuk a hajat anélkül, hogy károsítanánk?

"" felkerült a kívánságlistára