Bőrápolási tippek

Különféle bőrproblémák a társadalmunk jelentős részénél kialakulnak, sokaknál a nyak, az arc és a dekoltázs a legérintettebb terület. A bőrtünetek megjelenését okozhatják lelki és fizikai okok is, tehát összefügghetnek a szervezetben aktuálisan zajló egészségügyi problémákkal, éppen ezért az esetek többségében célszerű bőrgyógyászhoz fordulni. Amennyiben a szervezetben valamilyen káros folyamat megy végbe, az minden valószínűséggel a bőr felületén is nyomot fog hagyni. A kozmetikumok gyártásával foglalkozó cégek folyamatosan igyekeznek minél több olyan terméket előállítani, amelyek segítenek enyhíteni vagy megszüntetni a kellemetlen tüneteket.

A bőrszárazság napjainkban sokakat érint…

A bőrszárazság egyre gyakoribb jelenség, nemtől és kortól függetlenül bárkit érinthet. A száraz bőr jellemzően viszket, berepedezik, érdes a tapintása, hámlik és húzódik, mondhatni elég kellemetlen tünetekről van szó, amelyek megnehezítik az érintettek mindennapjait és nehezebben tudnak koncentrálni például a munkájuk során. A hidratáltság nagyban összefügg a bőr védelmi funkciójával. A száraz bőrön gyakrabban keletkezik gyulladás, valamint bakteriális vagy gombás fertőzés, ugyanis a repedezéseken keresztül hamarabb jutnak be a kórokozók, egészen a bőr mélyebb rétegeibe. A bőr szárazsága megszüntethető bizonyos krémek rendszeres alkalmazásával, erre kiválónak bizonyulhat a Delia nappali és éjszakai krém koncentrátuma, ami hialuronsavat és kollagént is tartalmaz.

Mit tehetünk, hogy a bőrünk kevésbé zsírosodjon?

A másik gyakran észlelhető probléma a zsíros bőr, ami úgy ismerhető fel, hogy fénylik. Hormonok is kiválthatják, de az ok sokszor a helytelen tisztításban keresendő. Az olajos bőrfelület számtalan kellemetlenséggel jár, többek között a smink sem tapad meg az arcon. Az olajat a faggyúmirigyek termelik, ami a pórusokat is eltömíti. A zsíros bőrön könnyebben jelennek meg pattanások, mitesszerek. Az olajos bőrűeknek kerülniük kell a komedogént és az egyéb bőrirritáló hozzávalókat tartalmazó termékeket, inkább olyan szérumokat, krémeket válasszanak, amelyek könnyedebb állagúak. A dekorkozmetikumok összetevőire is ajánlott vetniük egy pillantást, mivel tartalmazhatnak szilikont, ami szintén elzárja a bőrt. A zsíros bőrfelületet érdemes bekenni Detox intenzív bőrhidratáló nappali arckrémmel, amely C-Vitamint is tartalmaz és gyengéden ápolja az arcbőrt, illetve védelmet nyújt a káros behatásoktól.

Kommentálj

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

arcápolási rutin
C-vitaminos arckrém
Hogyan vasaljuk a hajat anélkül, hogy károsítanánk?

"" felkerült a kívánságlistára