Gyakori bőrproblémák és azok kezelése

Az egészséges bőr ismérve, hogy kellően hidratált és vízzel is megfelelően telített. A bőrünket viszont rengeteg probléma érheti, amelyeket okozhatnak bizonyos megbetegedések, belső szervi gondok, állhat a háttérben allergia is, de megeshet, hogy örökletes eredetű. A bőrünk épségére viszont figyelnünk kell, hiszen jelentős szerepe van a kórokozók elleni védekezésben. A bőr hámlása sokakat érint és meglehetősen kellemetlen tünetekkel jár.

Mi lehet az oka a hámlásnak?

A bőr hámlásának hátterében számtalan ok állhat. Ilyenkor a legtöbben a nap által okozott leégésre gondolnak, de ezen kívül előidézheti más külső vagy belső tényező is. Sokszor valamilyen gombás fertőzés váltja ki, ebben az esetben a hámláson kívül jelentkezhet még viszketés, kipirosodás és szárazság is. A tünetek az egész testünkre is kiterjedhetnek, ha elhanyagoltuk azt, de elsősorban a hajlatoknál figyelhető meg a jelenség. Tehát a gombás baktériumok elsősorban a lábujjaink között, combtőnél és hónaljban szaporodhatnak el.

A hámlást allergia is kiválthatja, ami lehet akár bizonyos ételektől vagy kozmetikai cikkektől is. Továbbá az ekcémás bőrt is kísérheti hámlás, illetve cukorbetegség, májbetegség vagy pajzsmirigy alulműködés is húzódhat a hátterében.

Hogyan kezeljük a hámlást?

A bőr hámlásának kezeléséhez okvetlen bőrkímélő, gyengéd összetevőkből álló kozmetikumot válasszunk és kerüljük az illatanyagokkal telítetteket. Mielőtt bekenjük a felületet, az elhalt hámsejteket le is radírozhatjuk. Az INelia ultra soft arc és testkréme, ami zöld olivát is tartalmaz, regenerálja a hámló, száraz bőrt. Amennyiben rendszeres használat mellett sem látjuk a javulást, minél előbb forduljunk bőrgyógyász szakorvoshoz.

Sok kellemetlenséget okozhat a hidegallergia is…

A másik gyakori bőrprobléma, ami a társadalom nagy részét érinti, az a hidegallergia. Neve onnan ered, hogy főleg ősszel, télen és kora tavasszal okoz kellemetlen tüneteket. A jelenség valójában a csalánkiütésnek egy speciális formája, amit bőrpirosodás, szárazság, viszketés, valamint berepedezések kísérnek, ezek fájdalommal is járnak. Egyénenként eltérő, hogy milyen hideginger hatására jönnek elő a tünetek, van akinek a hideg szél árt vagy mondjuk a hideg vízzel való érintkezés.

Mit tegyünk, ha mi is érzékenyek vagyunk a hidegre?

Fontos, hogy akiket érint a hidegallergia, azok rendszeresen hidratálják bőrüket és napjában többször alkalmazzanak kézkrémet is. Erre kiváló megoldást nyújthat a Revitanum Bőrjavító és bőrvédő kézápoló krémje, ami szinte rögtön gondoskodik a száraz és repedezett bőr regenerálásáról.

Kommentálj

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

arcápolási rutin
C-vitaminos arckrém
Hogyan vasaljuk a hajat anélkül, hogy károsítanánk?

"" felkerült a kívánságlistára