Nyaralás előtti bőrápolás. Nézd meg, mit tehetsz még a nyaralás előtt a bőrödért…

A fürdőruhát már kiválasztottad, a nyaralási célpontot megtervezted, és már alig várod, hogy bepakolhass a bőröndbe. De vajon a tested készen áll a strandolásra? Íme néhány nyaralás előtti tervünk melyekkel egy hónap alatt lépésről lépésre felkészülhetsz a nyaralásra.

Mi befolyásolja a sikeres nyaralást? Az időjárás, a gyönyörű természeti környezet, a jó társaság és a hangulatunk, ami különösen akkor tökéletes, ha örömmel nézünk a tükörbe. Lehetetlen? Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól! A feszes és sima test, a ragyogó arcszín és a jó alak elérhető közelségben van.

 

Az arcra írt szépség

A nyaralás előtti hónap tökéletes alkalom arra, hogy gondoskodj bőrödről. Ahhoz, hogy ragyogó és szép színe legyen, érdemes jó előre elgondolkodni a felfrissítésen. Semmi sem működik jobban, mint egy arcradír – a bőrgyógyászok és a kozmetikusok is egyetértenek abban, hogy ez a tökéletes módja annak, hogy a bőröd munkába álljon. A súrolás mélyen megtisztítja az arcot és serkenti a mikrokeringést, a radír nemcsak gyorsabb regenerálódásra serkenti a bőrt, hanem a mikromasszázsnak köszönhetően a bőr intenzívebb működésbe kezd, és több kollagént- és elasztinrostot termel, amelyek lehetővé teszik a bőr simaságának és rugalmasságának megőrzését. A hámlasztó kezelés után az arc szebb és ragyogóbb színt kap, mivel a hámlasztás hatékonyan javítja a vérkeringést, és tökéletesen felkészül a további bőrápolási kezelésekre is.

A hámlasztást a bőrtípushoz kell igazítani.

Különösen egy héttel a nyaralás előtt érdemes alaposan hámlasztani a bőrt, otthon (a legjobbak a cukor- vagy sós peelingek), – ezeket akár naponta, napsütéses napokon is lehet használni. Ha látványos hatást szeretnél, a nyaralás előtt választhatsz egy szépségszalonban végzett enyhe kémiai hámlasztást is, például tejsavval vagy mandulasavval, viszont egy ilyen eljárás után kötelező különös gondot fordítani a nap elleni védelemre.

 

Hibátlan bőr

A bőrhiba sok nő rémálma. Ha mitesszerekkel, pattanásokkal küszködsz, akkor küzdj ellenük, hogy jól érezd magad nyaralás közben is. Ne feledd azt sem, hogy a tisztátalan bőr nem szereti a napot. Igaz, hogy a napozás kezdetben javítja a problémás bőr állapotát, de idővel a bőr minden egyes napozás után több faggyút termel, és a mitesszerek elszaporodnak.

A zsíros bőr lemosásakor olyan gél- vagy habtermékeket válassz, amelyek nem tartalmaznak zsírt, de gazdagok nyugtató (pl. Panthenol) és hidratáló, finoman hámlasztó, antibakteriális és a faggyúmirigyek működését szabályozó anyagokban. A problémás bőrre való krémeknek viszont erősen hidratálónak kell lenniük, és megfelelő mennyiségű tápanyagot kell tartalmazniuk – a bőrproblémákat jól enyhítik a B3-vitamint tartalmazó krémek, valamint a hámlasztó összetevőket (például gyümölcssavakat) és retinolt tartalmazó krémek.

 

24 órán át tartó hidratálás

– Különösen a nyaralás előtt érdemes rendszeresen krémeket használni – javasolja a bőrgyógyász. – Erre azért van szükség, hogy a bőr jól felkészüljön a napozásra. A kozmetikumokban különösen a következő olajokat kell keresni: argán-, körömvirág- vagy szőlőmagolaj, valamint E-vitamin, Q10 koenzim és C-vitamin (pl.: c-vitaminos arckrémek, arcszérumok, arcápoló olajok). A bőr intenzív hidratálása minimálisra csökkenti a bőr kiszáradásának kockázatát napozás közben. A hidratáló maszkok is segíthetnek. Otthon akár két-háromnaponta is érdemes alkalmazni őket. Érdemes kozmetikushoz is elmenni, aki speciális készítményekkel és masszázzsal még több értékes anyaggal látja el a bőrt.

A szép és egészséges megjelenésű bőr alapja a megfelelő hidratáltsági szint.

A megfelelő hidratáltság fenntartása érdekében érdemes gondoskodni a tested belsőjéről is. Szó szerint! A bőrgyógyászok és kozmetológusok azt javasolják, hogy a szervezetet naponta körülbelül 2 liter vízzel kell ellátni. Érdemes azonban tudni, hogy a megfelelő adagolás egyéni kérdés, és függ a testsúlyunktól és az aktuális étrendünktől. Sok szakember azonban azt javasolja, hogy a fogyasztandó víz mennyisége 30 testsúlykilogrammonként 1 liter legyen. A víz ideális méregtelenítő, amely nemcsak láthatóan javítja a bőr megjelenését, hanem segít enyhíteni a pattanások és más bőrhibák tüneteit is. A víz a bőrt is simábbá és rugalmasabbá teszi.

 

Feszes test

Jól akarsz kinézni a strandon? Vigyázz a testedre! Még a csokoládébarnaság sem tudja elrejteni a narancsbőrt és a feszesség hiányát. Sportolj, csökkentsd a szénhidrátbevitelt és használj hidratáló kozmetikumokat.

Igazán látványos eredményeket akkor érhetsz el, ha kettős programot vezetsz be a szokásaidba, azaz reggel és este is bekened magad. A rugalmas bőr érdekében válassz lipidekben, hialuronsavban és karbamidban gazdag testápolókat és testvajakat, amelyek kiváló hidratáló és simító tulajdonságokkal rendelkeznek. Érdemes a kozmetikumok összetételébe olyan összetevőket is bevenni, amelyek serkentik a kollagéntermelést: Q10 koenzim vagy argánolaj. A test feszesítése érdekében válassz olyan készítményeket, amelyek koffeint, teint, valamint árnika-, lógesztenye- és ginkgo-kivonatot tartalmaznak.

 

Szeretjük a barna bőrt…

Gyakran stresszeli a nőket az a tény, hogy sápadt bőrrel jelennek meg a strandon. Hogyan lehet ezt orvosolni? Szoláriumlátogatás? Igen, de csak akkor, ha…

  • nincs nagyon világos arcbőröd,
  • nincs napallergiád,
  • nem vagy várandós (vagy legalább két hónappal a szülés után vagy),
  • nincs cukorbetegséged,
  • nincs pattanásod,
  • nincs herpeszed,
  • nincs pikkelysömöröd,
  • nincs vese-, pajzsmirigy- vagy szívproblémád, és
  • nincs magas vérnyomásod.

A szoláriumbarnítással kapcsolatos kalandot érdemes 5 perces alkalmakkal kezdeni, és a barnulási időt szisztematikusan meghosszabbítani. Ne feledd azonban, hogy ne lépd túl a 20 percet alkalmanként. Kezdetben két-három naponta meg kell ismételni a kezeléseket, de legfeljebb 10 napig. Érdemes megjegyezni, hogy a szoláriumban történő barnulást nem szabad napozással kombinálni, mert a kettő kombinációja jelentősen felgyorsítja a bőr öregedési folyamatát. Egyértelműen biztonságosabb módszer az önbarnítók és a fokozatos bronzosításra szolgáló készítmények használata. Fontos, hogy olyan barnítószert válassz, amely megfelel a bőrtónusodnak.

 

Egy sima ügy

Egy másik fontos dolog, amit a nyaralás előtt meg kell tenni, hogy megszabadulj a nem kívánt szőrszálaktól. Többféle módszer közül választhatsz, de fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelőt válassz és azt, amelyik a szőrteleníteni kívánt területre illik. A karok és lábak esetében a gyantázás, az epilátorok, a krémek és a habok a legjobbak.

Az arcszőrtelenítéshez érzékeny bőrre való kozmetikumokat vagy speciális viaszt ajánlunk, amelyet hidegen alkalmazunk az arcon. A bikinivonal és a hónalj érzékeny, ezért ajánlott ott speciális szőrtelenítő krémeket használni. A bevált, hatékony és leggyorsabb módszer mindig a borotva használata. Fontos, hogy soha ne használd szárazon a borotvát – ajánlatos minden borotválkozáskor borotvahabot használni. Fontos, hogy minden epilálás után irritációt enyhítő – például aloe verát tartalmazó – krémet vagy testápolót alkalmazz a bőrödre.

 

Étvágy a nyaraláshoz

A jó megjelenés a strandon nem csak a kozmetikumokról szól. A megfelelő étkezési szokások szintén kulcsfontosságúak a sikerhez. Az édességeket, cukrozott italokat, alkoholt és sós rágcsálni valókat ki kell iktatni az étrendből. Ezenkívül ajánlott a magasan feldolgozott élelmiszereket maximálisan korlátozni, és a napi menüt a zöldségekre és gyümölcsökre építeni – ezek nemcsak a súlyra és az alakra lesznek hatással, hanem javítják a bőr, a haj és a körmök megjelenését is.

Azt is érdemes tudni, hogy a menüben szereplő termékek egy része védi a bőrt a káros sugárzástól.

  • Az étcsokoládé, a fokhagyma, a tökmag és a szezámmag cinkkel látja el a szervezetet, amely véd a szabad gyökök ellen, és növeli a kollagén termelését a szervezetben, amely a bőr ellenálló képességéért és rugalmasságáért felelős;
  • Az eper, a kelkáposzta, a pirospaprika és a narancs C-vitamint tartalmaz, amely megakadályozza a leégést;
  • A menübe bevezetett spenót, jamgyökér és sárgarépa egy adag A-vitamin, amely normalizálja a bőrfunkciókat, javítja a vérkeringést és ellenállóvá teszi a károsodással szemben;
  • A paradicsom, a görögdinnye, a papaya, a grapefruit és a goji bogyók likopinnal látják el a szervezetet – ez egy kiváló antioxidáns, amely növeli a melatonin- és kollagéntermelést, és segít a napfény által károsított bőrsejtek helyreállításában;
  • És ne feledkezzünk meg a halakról (makréla, lazac) és a diófélékről sem – ezek azok, amelyek omega-3 savat juttatnak a szervezetbe, ami rendkívül fontos a napozásnak kitett bőr normalizálásához.

Kommentálj

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

arcápolási rutin
C-vitaminos arckrém
Hogyan vasaljuk a hajat anélkül, hogy károsítanánk?

"" felkerült a kívánságlistára